## **Digital NIST Workshop Agenda**

## Day 1, Wednesday September 28, 2022

## 10:30 AM – 3:40 PM EDT

(9:30 AM - 2:40 PM CDT; 8:30 AM - 1:40 PM MDT; 7:30 AM - 12:40 PM PDT; 14:30 to 19:40 UTC)

Start time	Duration	Title	Speaker	Organization	
Introductions					
10:30 AM 5 min		Call to order	Jim Fedchak and	NIST	
			Kate Rimmer		
10:35 AM	10 min	Welcome	NIST Leadership	NIST	
Digital in the	e World				
		1	1		
10:45 AM	15 min	CIPM View of the Digital SI Alan Steele		NRC	
11:00 AM	10 min	Digitalization and Legal	Katya Delak	NIST	
		Metrology: Implications for			
		Manufacturers and State			
44.40.484	45	Agencies			
11:10 AM	15 min	Digital Transformation in the	Diego Coppa	INTI	
		SIM Region. First Steps, Achievements, and Challenges			
		for the Future			
11:25 AM 15 min 1		The Digital Calibration	Siegfried Hackel	РТВ	
		Certificate (DCC)			
11:40 AM			Stuart Chalk	U. North Florida	
		certificates			
11:55 AM	10 min	Q&A			
12:05 PM	25 min	Break			
Perspectives	s on Digital T	ransformation			
12:30 PM	10 min	The Science Case for Going	June Lau	NIST	
		Digital: The Electron			
		Microscopy Example			
		Downstream Requirements	Jeffrey Gust	Fluke	
		From the Digital SI			
12:50 PM 10 min		Navy Perspective on Metrology	Robert Fritzsche	U.S. Navy	
		and Calibration Data			
		Collection, Analytics, and			
		Utilization			
1:00 PM	10 min	Q&A			

Start time	Duration	Title	Speaker	Organization		
Applications for End-Users						
			1	1		
1:10 PM 10 min		How the DCC enables other	Antonio Matamala	Beamex		
		digital services for the				
		Pharmaceutical Industry				
1:20 PM	10 min	Creating the Future of	Coralie Leonard	Millipore Sigma		
		Analytical Testing with Digital				
		Reference Materials				
1:30 PM	10 min	Q&A	Q&A			
1:40 PM	10 min	Break				
The Digital I	NIST Pilot Pro	oject				
	1		1			
1:50 PM	10 min	An Overview of the Digital NIST	Bob Hanisch	NIST		
		Pilot Project and				
		Modernization of NIST's				
		Measurement Services				
2:00 PM	20 min	Intro to Calibration project at	Jim Fedchak	NIST		
2.20 DM	20 min	NIST	Dinia Comon	NUCT		
2:20 PM 20 min		Intro to reference materials	Dinis Camara	NIST		
2.40 514	project at NIST		De sta seta la se	NUCT		
2:40 PM	30 min	Digital Calibration Report and	Benjamin Long	NIST		
		Digital Reference Material				
2.10 DM	25 min	Certificate Demo				
3:10 PM	25 min	Q&A	Pro Frankel I. J.	NUCT		
3:35 PM	1 1 /		Jim Fedchak and	NIST		
		out Sessions and Program for	Kate Rimmer			
		Day 2				

## Day 2, Thursday September 29, 2022 10:30 AM – 2:30 PM EDT (9:30 AM – 1:30 PM CDT; 8:30 AM – 12:30 PM MDT; 7:30 AM – 11:30 AM PDT; 14:30 to 18:30 UTC)

Start Time (EDT)	Duration	Discussion Sessions			
10:30 AM	5 min	Day 2 Intro	Day 2 Intro	Day 2 Intro	Day 2 Intro
Session 1					
10:35 AM	90 min	Calibrations - Digital Reports - Middleware	Calibrations - Digital Reports - Middleware	RMs - Digital Certs - Use of the Digital Info - Middleware	RMs - Digital Certs - Use of the Digital Info - Middleware
		Breakout 1	Breakout 2	Breakout 3	Breakout 4
12:05 PM	15 min	Break (Stay In Room)			
Session 2					
12:20 PM	30 min	Digital Traceability and Security & Legal Metrology Breakout 1	Digital Traceability and Security & Legal Metrology Breakout 2	Digital Traceability and Security & Legal Metrology Breakout 3	Digital Traceability and Security & Legal Metrology Breakout 4
12:50 PM	15 min	Break (Stay In Room)			
Session 3			X	, ,	
1:05 PM	30 min	Harmonization of International Standards, Interoperability of Units Breakout 1	Harmonization of International Standards, Interoperability of Units Breakout 2	Harmonization of International Standards, Interoperability of Units Breakout 3	Harmonization of International Standards, Interoperability of Units Breakout 4
1:35 PM	15 min	Break (Switch Rooms)			

Session 4					
1:50 PM	30 min	Digital Government: Federal, Department of Defense, US National Labs Breakout 1	Digital Reference Material Documentation: User & Producer Breakout 2	Digital Industry: Secondary Cal Labs, Software Developers, Private Industry, and Manufacturers Breakout 3	Digital International Metrology: NMIs, Legal Metrology Organizations, and International Partners Breakout 4
2:20 PM	10 min	Wrap Up and Thanks	Wrap Up and Thanks	Wrap Up and Thanks	Wrap Up and Thanks